Propulsia chimică - o fundătură în epoca călătoriilor în spațiu

18.12.2021

În zilele noastre companiile spațiale și agențiile spațiale naționale continuă să utilizeze rachete cu propulsie chimică pentru a călători în spațiu, a face cercetări în Sistemul Solar sau a ridica sateliți sau alte genuri de dispozitive pe orbita Pământului. La nivel global, întreaga industrie care produce vehicule spațiale se concentrează în zilele noastre pe îmbunătățirea rachetelor cu propulsie reactivă și reducerea costurilor de zbor (deplasare).

Dar acest mijloc de transport nu mai este viabil pe viitor odată ce aspirațiile umanității sunt de a întreprinde expediții și călătorii interplanetare precum și instalarea unor așezări umane acolo. Implicațiile acestui fapt este că va fi necesar să inventăm noi mijloace de propulsie dacă vrem să atingem acest țel și să construim centre umane sau să terraformăm unele corpuri cerești dacă vom avea așa gen de tehnologie.

Propulsia chimică nu oferă posibilități mari în termeni de viteză a vehiculului, sarcină utilă, practicabilitate sau costuri în raport cu distanțele cosmice care sunt colosale. Dar este industria în care ne-am angajat să o dezvoltăm în contextul în care alte mijloace de mobilitate cosmică sunt în faza de cercetare sau proiectare.

Mecanica cuantică este un domeniu care a demonstrat că particulele subatomice oferă numeroase surse de energie. S-ar putea ca una din acestea să fie exact ce ne-ar trebui nouă ca să creăm o tehnologie mai eficientă decât cea bazată pe propulsia chimică.

© 2021 Toate drepturile rezervate.
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți