Un alt nivel...

14.04.2020

Un mediu social propsper pentru toți necesită un alt nivel. Unul foarte simplu în concepte. O populație de oameni, o sumă de necesități relevante (locuință, sănătate, îngrijire, recreere etc), un calcul orientativ despre producerea, distribuția şi managementul societal ale bunurilor în cauză. Ce îmi reproşați?
Prea simplu pentru a fi adevărat?! Prea banal în societatea noastră atât de avansată?! Imposibil?!
Exact, este imposibil! De vreme ce confundăm două sisteme sociale fundamental diferite: unul în care trăim şi altul la care aspirăm. Primul este o sumă de stindarde morale, politice, culturale, psihologice care le fluturăm tot timpul în aer şi consumă tot timpul nostru colectiv. Al doilea este doar o sumă matematică, ca o listă de cumpărături care o iai cu tine la magazin pentru a te asigura că procuri ceea ce trebuie şi cheltui conform unui buget determinat.

Şi totuşi această idee, nici chiar atât de nouă, nici chiar atât de veche este suspicios de simplă pentru conştiința actuală obişnuită cu concepte mai zgomotoase, mai vizibile sau poate mai încurcate. În conştiința umană comună rămâne încă un obiect invizibil, o concepție-fantomă, nici măcar un vis.

© 2021 Toate drepturile rezervate.
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți