Alchimistul

17.07.2022

O carte de Paulo Coelho

"Alchimistul", o nuvelă publicată de autorul brazilian Paulo Coelho în anul 1988. Se cunoaște că această operă a suscitat un viu interes pentru cititori din întreaga lume până în prezent. Cheia acestui succes literar nu este pe deplin elucidat de mine nici după ce am citit cartea. Poate este vorba de povestea fantastică care o conține dar care poartă niște trăsături realiste și credibile pentru simțul comun al logicii umane.

Paulo Coelho zugrăvește în această nuvelă o realitate aparent naturală care este guvernată din umbră de legi oculte care nu fac decât să confirme natura spirituală a ființei umane precum și legile karmice care îi definesc soarta.

Cu o doză potrivită de misticism și parabole filosofice, nuvela își păstrează intriga în ciuda scenelor care se perindează rapid în text fără a oferi însă o descriere amănunțită a contextului în care se produc. Cartea prezintă o aventură de viață într-un mod fugitiv și fracționat a unui tânăr cioban din Andaluzia iar această aventură sugerează antagonismul dintre spiritul uman obedient tradițiilor sociale și spiritul uman superstițios care crede sau vrea să creadă într-un univers magic - o entitate cu conștiință care poate comunica cu cei care îi caută natura intrisecă.  

© 2021 Toate drepturile rezervate.
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți